VEO

Planerade kullar

April 2024 - beräknas vara leveransklara juni 2024
 Goldaward Clementina parad och bekfätat deäktig med East fortress body guard.
 
Hösten/vintern 2024 planerar vi 1 - 2 kullar, välkomna redan nu med intresseförfrågan då intresselistan snabbt kan bli full.

Aktuellt

10/4-24 Föddes 7 små underverk, 3 tikar och 4 hanar 🐾

7/3-24 Goldaward Clementina är nu bekräftat dräktig och vi förväntar oss valpar under vecka 15.

10/2-24 East Fortress Body Guard är parad med Goldaward Clementina och om några veckor hoppas vi kunna lämna besked om bekräftad dräktighet. Välkomna redan nu med era intresseförfrågningar via formuläret under kontakt eller fodervärd. 

Läs mer om den kommande kullen under fliken C-kull 2024 eller klicka här för att komma direkt till sidan. 

Om VEO

Till Sverige kom de första hundarna av rasen att registreras i svenska kennelklubben år 2018 vilket gör rasen mycket ung i landet. I dag finns det ca 60 stycken skk registrerade VEO:s totalt i Sverige. 

Vostotjnoevropejskaja ovtjarka är en hundras från Ryssland. Den utvecklades under mitten på 1900-talet. Dess ursprung är den tyska schäferhunden, men VEO:n är större, mer muskulös och har tjockare, tätare päls som anpassning till hårdare förhållanden. Det är en ras som arbetar tyst, koncentrerat och som har en förmåga att snabbt koppla av i situationer där det inte händer något. 

Här på kennel swechamps arbetar vi mot målet att kunna erbjuda rastypiska och arbetssamma hundar som passar till tävling och tjänst men som också kan ställas ut med goda resultat. 

Mer info kommer. 

Skapa din hemsida gratis!