Om oss

Kenneln är belägen i vackra Skyttorp utanför Uppsala, här har vi nära till allt, skogen, stora fält att springa på och inte allt för nära stora vägen. Hundarna miljötränas i Uppsala flera dagar i veckan och får hitta på allt från att åka tåg till att träna lydnad mitt i stora folksamlingar, den här kombinationen av frihet och miljöträning anser jag ger de absolut bästa förutsättningarna för att en hund ska bli en trygg individ och jag ser gärna att valparna får samma sorts träning i sina nya hem.

När en valp lämnar oss kommer den att vara:

  • Minst 8 veckor gammal
  • Registrerad i SKK
  • ID-märkt
  • Vaccinerad
  • Avmaskad
  • Dolda fel försäkrade i 3 år

Fokus kommer att ligga på att valparna även kommer att miljötränas i den mån de klarar av när de är små men de mest grundläggande saker kommer alla ha varit med om och sett så som dammsugare, katter, barn och de mesta annat som finns i ett hem. De kommer även introduceras för kloklippning samt göra veterinärbesök för id-märkning och vaccinering. Det medföljer även ett startpaket som innehåller halsband, koppel, lite mat som valpen är van vid samt en filt som luktar mamma. Därtill följer också en valpfolder anpassad till rasen med varje valp när denne flyttar, foldern innehåller bland annat rekommenderad matlista, tips och rekommendationer kring social- och miljöträning samt mycket mer. Jag erbjuder även livslång support om det skulle uppstå några frågor och funderingar.

Jag ser gärna att valparna vid en ålder av 12 månader genomgår en HD/ED röntgen samt genomför en mentalbeskrivning (MH) mellan 12-18 månaders ålder. Vidare ser jag gärna att valparna kommer till någon som är införstådd i hur mycket arbete det krävs för att aktivera och fostra denna typ av hund och som gärna har tränings och/eller tävlingsambitioner alternativt till tjänst men utgår alltid efter varje hems förutsättningar då det viktigaste är att man verkligen är aktiv med dessa hundar för att de ska må bra.

Viktigt för oss är att vi kan hålla kontakten med våra valpköpare, vi är genuint intresserade av hur det går för varje valp som lämnar oss och ser gärna att uppdateringar med bilder och text förekommer under hundens liv. 


Skapa din hemsida gratis!